۱۳۹۱ مرداد ۸, یکشنبه

تبعبد به دست خویش

زمانی که یک انسان در کشور خویش مورد ظلم قرار میگیرد و قوانین ناعادلانه آن کشور جانش را به خطر می اندازد و هیچ راهی ندارد که جان خویش را حفظ کند، تصمیم به فرار از کشورش گرفته و خود را به کشوری امن تر میرساند تا حداقل در این زندگی پراز آشوب، جان خویش را حفظ کرده و شاید محل جدیدی را برای زندگی امن تر بیابد.

بنابر این پناهجویی نه مهاجرت است و نه سفری از روی طیب خاطر . تبعبدیست از روی اجبار به دست خود. راهیست پراز مشکلات و درگیریها و بلاتکلیفی هایی که پایانشان مشخص نیست. اما چاره چبیست . سی و اندی سال است که هم میهنان ما دست به این عمل میزنند و اقوام و دوستان و خاکشان را پشت سر می گذارند که شاید مامنی بیابند و جان خویش را که به خاطر اعتقادشان، روش زندگیشان و ... بر طبق قوانین غیر بشری و غیرانسانی کشورشان به خطر افتاده حفظ کنند.

در این راه هیچ کس و هیچ چیز یاریشان نمی کند . حتی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل هم هزارتوییست که انتهایش نامعلوم.

در این میان این بنده حقیر که خود نبز پناهنده ای هستم از این خیل عظیم پناهنده در شبه قاره هند، تصمیم به راه اندازی  این صفحه  گرفتم که شاید دوستان دیگر پناهنده ساکن در هند با اشتراک گذاشتن تجربیاتشان،  جدا از دلیل پناهندگیشان به یکدیگر کمک کنند و کورسوی امیدی برای همه ما باشد.

امیدوارم دوستان پناهجو و یا هرشخص دیگری که به اینجا سر میزند با نقل تجربه های خویش دیگران را یاری رساند.

همیشه امیدوار باشید

۱۳۹۱ مرداد ۷, شنبه

پناهندگی در هندوستان

>>>پروسه انتقال به کشور سوم در هند خیلی کند انجام میشود، کسانی که در هند اقدام به پناهندگی میکنند این نکته را مد نظر قرار دهند<<<

دفتر کمیساریای عالی پناهندگان(UNHCR) در هندوستان واقع در شهر دهلی نو به آدرس ذیل میباشد:

B-2/16, Vasant Vihar, New Delhi

Tel: +91 11 4353 0424
Fax: +91 11 4353 0460

از آنجا که هندوستان پیمان حمایت از پناهندگان را امضا نکرده است ، دولت هندوستان قانون خاصی برای پناهندگان ندارد.

شخص پناهجو با مراجعه به دفتر سازمان و اعلام برای ثبت نام مورد پناهندگی یک تاریخ ثبت نام دریافت کرده و فرمهای مربوطه را تحویل میگیرد.

در تاریخی که به شخص اعلام میشود به سازمان مراجعه کرده و فرمهای تکمیل شده را همراه با مدارکی که ادعای شخص را اثبات میکند تحویل داده و یک مصاحبه مختصر انجام میدهد.
پس از این مرحله تاریخ مصاحبه بعدی به وی اعلام میگردد. روال مصاحبه تا زمانی که ادعای شخص برای سازمان اثبات گردد ادامه پیدا  کرده و پس از آنکه شخص به عنوان پناهجو شناخته شد از طریق پست به وی اعلام میگردد که برای دریافت کارت پناهندگی به سازمان مراجعه کند.

روال این است که پس از این مرحله برای اسکان مجدد شخص اقدام شده و پرونده او به سفارتخانه کشورهای پناهنده پذیر ارسال شود .

طبق اطلاعاتی که در این مدت بدست آوردم دفتر کمیساریای عالی پناهندگان دهلی نو در شرایط خاصی پرونده را جهت اسکان مجدد به سفارت خانه های پناهنده پذیر میفرستد. دوستانی که میخواهند در هند اقدام به پناهندگی کنند این نکته را مد نظر داشته باشند.

 اینجانب اطلاعی از این مرحله ندارم اگر کسی اطلاعت موثق از این مرحله دارد یا فردی را میشناسد که این مرحله را انجام داده با ارسال اطلاعات خویش دیگران را هم مطلع کند.


۱۳۹۱ مرداد ۶, جمعه

سازمان های وابسته به کمیساریای عالی پناهندگان در دهلی نو

سازمانهای ذیل در زمینه های مختلفی تا حد امکان به پناهجویان یاری میرسانند:


YMCA

Add. 
West Delhi : C-543A, Vikaspuri, New Delhi 110018
Ph: 011-45705610
E-mail : ymcarap@airtelbroadband.in


South Delhi : O-49 Lajpat Nagar II, New Delhi 110024
Ph: 011-41725645-48
E-mail: ymcarapsd@hotmail.com



DBA

Add.

West Delhi: WZ 83, Bodella, Behind Tyagi Market, Vikaspuri, New Delhi 110018
Ph.: 011-45724800-08
E-mail: bsrp@bol.net.in

South Delhi: 134, Lower Ground Floor, Vinobapuri, New Delhi  110024
Ph.: 011-29840725
E-mail: bosco_lj@vsnl.net



SLIC


Add.

West Delhi: C-543A, Vikaspuri, New Delhi 110018
Ph: 011-45532058

South Delhi: 576, Masjid road, Jangpura, Bhogal, New Delhi 110014
Ph.: 011-24379855, 24374501

۱۳۹۱ مرداد ۵, پنجشنبه

مصاحبه اصلی

پس از آنکه فرد متقاضی مدارک خود را ثبت نمود برای او یک وقت مصاحبه تعیین میشود که این مصاحبه اصلی ترین قسمت پروسه پناهجویی میباشد.

در این مصاحبه شما میتوانید مترجم درخواست کنید.
در طول مدت این مصاحبه که گاهی ممکن است ساعتها طول بکشد شما اجازه درخواست استراحت دارید. هر موردی که در هنگام مصاحبه شمارا اذیت میکند بدون هیچ رودربایستی به اطلاع مصاحبه کننده برسانید چرا که این حق شماست که در طول مصاحبه احساس راحتی کنید.
مترجمین مربوطه امین سازمان میباشند و بدون هیچ گونه قضاوت شخصی درخدمت شما هستند.

در این مصاحبه از گفتن دروغ جدا پرهیز کنید چرا که رفتار و گفتار شما کاملا تحت نظارت است و کوچکترین اطلاعاتی که به دروغ گفته شود از دید مصاحبه گران پنهان نخواهد بود. اگر این اتفاق بیافتد  روند پرونده شما بسیار سخت خواهد شد.

ضمنا دروغ گفتن باعث خواهد شد که کارمندان سازمان را به این اشتباه بیاندازید که ایرانیان به دروغ ادعایی میکنند و این در روند پرونده افرادی هم که واقعبت را میگویند ایجاد مشکل خواهد کرد .

بهتراست با رفتار درستمان ، رفتار بسیار محترمانه ای که کارمندان سازمان با ایرانیان دارند را خراب نکرده و حفظ نماییم.

۱۳۹۱ مرداد ۴, چهارشنبه

گرفتن اجازه اقامت

افرادی که دارای کارت آبی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل هستند( blue card ) میتوانند با مراجعه به پلیس اتباع خارجه (FRO) و ارائه مدارک اجازه اقامت در هندوستان را دریافت کنند.
جهت انجام این کار میبایستی یک درخواست نوشته و وضعیت خود را شرح دهید. سپس مدارک خود را که شامل کپی کارت پناهندگی(هر دو طرف کارت)، کپی گذرنامه (در صورت داشتن) ، کپی تاییدیه پلیس محلی، کپی قرارداد محل سکونت و کپی هر مدرک دیگری که دارید ضمیمه درخواست نموده و به رئیس قسمت تمدید ویزا ارائه کرده و پسس از پاراف روال ثبت مدارک را انجام دهند.

نکته مهم اینکه چون کارمندان پلیس اتباع امور خارجه معمولا برای انجام هر کاری از افراد امکان درخواست رشوه را دارند بایستی با صبر و بردباری برایشان وضعیت خود را شرح داده و تفهیمشان کنید که یک پناهنده هیچ گونه پشتیبانی مالی ندارد و با کمک های انسان دوستانه زندگی میکند.

* در یک مورد که دوست پناهندهای هیچ مدرکی جز کارت آبی نداشت همراه ایشان به پلیس اتباع امور خارجه رفتم پس از کلی صحبت و متهم شدن به ورود غیر قانونی و دولت هند را گول زدن در آخر پلیس درخواست تاییدیه پلیس محلی را کرد که آنهم یک کار غیر ممکن بود. این دوست ما هنوز نتوانسته مدارک خود را ثبت پلیس کند.

* در مورد کار خودم هم پس از گذشت ماه ها هنوز پلیس کاری نکرده است.

<<این براساس تجربه من بود جهت تمدید ویزا اگر دوستان اطلاعات دیگری دارند با ارسال آنها میتوانند به دیگر دوستان کمک بیشتری کنند>>>

۱۳۹۱ مرداد ۳, سه‌شنبه

پیگیری وضعیت پرونده

شما با مراجعه به سابت دفتر کمیساریای عالی پناهندگان هندhttp://www.unhcr.org.in/ و ثبت نام در قسمت مشخص شده در عکس میتوانید از وضعیت پرونده خود اطلاع حاصل کنید.

برای ثبت نام ابتدا روی دکمه مربوطه کلیک کرده و درقسمت مربوطه آدرس پست الکترونیکی خودرا وارد کنید. یک کلمه عبور موقت برای شما ارسال شده که با آن میتوانید وارد سایت گردیده و کلمه عبور خود را عوض کنید. سپس با وارد کردن اطلاعات خود میتوانید  پرونده خود را پبگیری نمایید.

۱۳۹۱ تیر ۲۷, سه‌شنبه

گله از خودمان

حدود یک ماه است که این صفحه راه اندازی شده و در این مدت 121 نفر از هندوستان به اینجا مراجعه کرده اند. دلیلی که این افراد به اینجا سر زده اند به نوعی با مساله پناهندگی ارتباط پیدا میکند. جای خوشحالی است که این صفحه با تمام کاستی هایی که دارد حداقل باعث شده افرادی که در جستجوی اطلاعات پناهندگی در هندوستان هستند را تا حدی راهنمایی کند چرا که تا جایی که من در مدت این دوسالی که در هند بودم در google جستجو کرده ام   صفحه خاصی برای پناهندگان ایرانی که در هند هستند نبود و یا اطلاعاتی در همین سطح.

اما مساله ای که انسان را ناراحت میکند عدم احساس مسولیت ما ابرانیها در قبال همنوعان خودمان مخصوصا پناهندگان هست. دوستان عزیزی که به ابنجا سر میزنند به نوعی موضوع پناهندگی را جستجو کرده که به اینجا هدایت شده اند و هر انسانی در این راه تجربیاتی خاص خود را داراست که با کمی وقت گذاشتن و بیان آنها میتواند دیگران را راهنمایی کرده و حتی امیدی به دیگران بدهد. اما متاسفانه ما ایرانیها فقط و فقط به فکر خود هستیم و دیگران اهمبت چندانی برایمان ندارند خصوصا از به اشتراک گزاردن تجربیاتمان ابا داریم چرا که این طرز فکر را داریم " من پوستم کنده شده تا این اطلاعات و تجربیات را کسب کرده ام چرا به این راحتی به دیگران بگویم"

تعداد پناهندگان ایرانی در اینجا بطور دقیق مشخص  نیست . اماهمین افراد جدای از دلیل پناهندگیشان با ایجاد ارتباط با یکدیگر میتوانند مشکلات خودشان را بهتر به گوش  UNHCR برسانند. حتی امکان رسانه ای کردن آن هم در اینجا وجود دارد چرا که در هندوستان اگر هیچ چیز وجود نداشته باشد آزادی بیان وجود دارد.

ما همه پناهنده هستیم و در این راه فقط خودمان هستیم که میتوانیم به یکدیگر یاری برسانیم . امیدوارم این گله گذاری تلنگری به همه ما باشد و در زندگیمان کمی به همنوعانمان هم فکر کنیم.

همیشه امیدوار باشید.

۱۳۹۱ تیر ۲۲, پنجشنبه

به کجا میرویم؟!!

امروز با یکی از دوستان پناهنده در دهلی صحبت میکردم. این دوست عزیز مطالبی را عنوان کردند که واقعا عرق شرم بر وجودم نشست و لحظه ای با خود اندیشیدم که آیا واقعا ما از نژاد بزرگانی چون کوروش و داریوش هستیم؟ یا موجوداتی هستیم از بازماندگان انسان غار نشین.

تمام کسانی که اقدام به پناهندگی میکنند به نوعی از رفتارهای غیر انسانی و بشری حاکمان خویش به تنگ آمده اند و موطن خویش را با تمام علقه هایش ترک کرده اند که شاید مامنی بیابند. اینکه عده ای ایرانی که به گفته بزرگان فلسفه خرد و اندیشه در ایران به اوج خود رسیده بوده و یا تاریخ نویسانی که ایرانیان را مردمی متمدن نام برده اند رفتاری در هندوستان از خود نشان داده اند که انسان را یاد رفتار متجاوزین به سفارت آمریکا می اندازد پشت انسان را میلرزاند. تویی که از حکومت مستبدانه ایران فرار کردی و به اینجا آمدی با این رفتارت خود را با زورگویان حاکم بر خاکمان دریک سطح قرار دادی. واقعا نام ایرانی بودن لایق چنین رفتاریست؟

و یا آن عده ای که یک پایشان در دفتر کمیساریای عالی پناهندگان است و پای دیگرشان در سفارت حکومت سفاک حاکم بر ایران. غیر از این است که صفت نکوهیده دروغ گویی و ریاکاری را بر نام ایرانیان افزوده ای؟

شرم بر ما باد که نام خود را ایرانی گذاشته ایم عربده کشان ادعای برتر بودن از همین مردم هندوستان که حقیر می پنداریمشان داریم باد.

4/آگوست/2012